j

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc odio purus, tempus non condimentum eget, vestibulum.

FOLLOW
Top

FESTIVALUL DE FILM HORROR ȘI FANTASTIC „LUNĂ PLINĂ”

În fiecare august, în comuna Biertan din județul Sibiu, are loc Lună Plină, primul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic,  inițiat în 2012.

Programul festivalului include proiecții în aer liber, cine-concerte și activități în natură precum ture cu bicicleta, ghost hunting sau degustări de produse tradiționale din zona Transilvaniei.

Proiecțiile în aer liber sunt programate în Grădina Méliès și la Cinema Vertigo, iar cele de interior, în Sala Karloff și Sala Ion Hobana. Sutele de iubitori ai filmului de gen care vin în fiecare vară la Lună Plină au la dispoziție, pentru cazare, pensiunile din zonă și locuințele sătenilor, dar și un camping păzit.

Un spațiu ideal pentru vizionări în aer liber, Biertanul are o piață centrală vegheată de o splendidă biserică fortificată, o capodoperă architecturală protejată de UNESCO. În 2019, festivalul a adus un omagiu acestui edificiu printr-un concert „Bach-Violoncello”, susținut de violoncelistul Andrei Kivu, și o instalație interactivă audio-video, MetaOrganum #PORTABIL, care s-a axat pe interacțiunea directă a vizitatorilor cu orga din interiorul Bisericii.

PERIOADA:

AUGUST 2021, BIERTAN, SIBIU

ABONAMENTE:

X