j

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc odio purus, tempus non condimentum eget, vestibulum.

FOLLOW
Top

GALA PREMIILOR GOPO

Gala Premiilor Gopo este cel mai important eveniment dedicat industriei de film din România. În fiecare an, în urma votului a peste 600 de profesioniști, sunt recompensate cele mai importante producții lansate în anul precedent și cele mai importante voci din domeniu, într-o seară de gală spectaculoasă, urmărită de sute de mii de telespectatori.

Gala a fost lansată în 2007, la 50 de ani de la câștigarea Palme d’Or-ului pentru cel mai bun scurtmetraj de animație, Scurtă istorie, de către Ion Popescu Gopo, celebrând astfel opera marelui cineast, dar și cinematografia românească, care s-a impus la nivel internațional printr-un lung șir de premii și participări la festivaluri  de prestigiu.

Câștigătorii trofeelor Gopo sunt aleși prin vot individual și secret de cei peste 600 de membri activi din industria cinematografică, dintre nominalizații desemnați anterior de un juriu. Sistemul de vot este asigurat de prestigioasa firmă de audit și consultanță PwC România.

Anul acesta, cea de-a 14-a ediţie a Galei Premiilor Gopo a avut loc pe 29 iunie 2020, la Verde Stop Arena din București, în prezenţa a 500 de invitaţi, numărul maxim de persoane admise pentru evenimentele în aer liber, în contextul restricțiilor impuse din cauza epidemiei de COVID-19. Este prima ediție în aer liber din istoria galei.

91 de filme românești lansate în cinematografe sau festivaluri în 2019 au intrat în cursa pentru nominalizările celei de-a 14-a ediții: 22 de lungmetraje, 14 documentare și 55 de scurtmetraje.

Artistul Adrian Ilfoveanu este autorul statuetei Gopo, care înfățișează celebrul personaj creat de cineastul Ion-Popescu Gopo.

DATA:

Luni, 29 IUNIE 2020

MAI MULTE DETALII:

X