j

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc odio purus, tempus non condimentum eget, vestibulum.

FOLLOW
Top

LET’S GO DIGITAL!

În fiecare an, 12 adolescenți iau contact cu lumea filmului și trec prin toate etapele realizării unui film, în cadrul atelierului Let’s Go Digital! (LGD). Atelierul de creație le oferă șansa de a explora lumea filmului, sub îndrumarea experților din industrie.

Ajuns la ediția cu numărul 20 în anul 2022, Let’s Go Digital! reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii creativi, interesați să dezvolte o carieră în industria cinematografică. De la momentul lansării programului și până astăzi, peste 400 de liceeni s-au bucurat de experiența Let’s Go Digital!. Cei mai mulți dintre aceștia au absolvit ulterior studii în domeniu și au cariere solide în industrie. Printre cei mai cunoscuți se numără cineastul Andrei Huțuleac (Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie, #doogpoopgirl), actorul, regizorul și scenaristul Anghel Damian (Călătoria fantastică a Maronei, Celed), regizoarele Teona Galgoțiu, Luiza Pârvu, Anda Pușcaș și Ana Maria Comănescu, editorii Letiția Ștefănescu (Sieranevada), Răzvan Ilinca, Ștefan Pârlog, operatorii Tudor Platon și Vladimir Bulza, criticii Irina Trocan și Iulia Voicu.

Timp de 10 zile, participanții la proiect iau contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele producerii unui film: de la idee la realizare. Au fost îndrumați de profesioniști din cinematografia română (Sorin Botoșeneanu, Neil Coltofeanu, Vlad Petri, Tudor Jurgiu, Alexandru Popescu și Dana Bunescu), au lucrat pe aparatură de filmare profesională și au avut acces la toate evenimentele festivalului.

Cei 10 participanți (juniori LGD) lucrează în echipe pentru a crea filme de scurtmetraj, proiectate ulterior în cadrul TIFF. Din 2007, Let’s Go Digital! invită în fiecare ediție 2 foști participanți (seniori LGD), cu rolul de a-i îndruma pe începători și de a realiza un making-of al atelierului.

PERIOADĂ:

9 - 18 IUNIE, 2023

MAI MULTE DETALII:

URMĂREȘTE-NE:

X