j

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc odio purus, tempus non condimentum eget, vestibulum.

FOLLOW
Top

TRANSILVANIA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

Fondat în 2002, în Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.

În ultimii 19 ani, a devenit un binecunoscut brand, nu doar datorită selecției de filme noi și inovatoare, ci și grație organizării ireproșabile, atmosferei efervescente și varietății de evenimente – de la seminarii, ateliere, programe dedicate industriei cinematografice și conferințe la concerte și petreceri fabuloase, cine-concerte și expoziții de artă.

Câteva dintre cele mai influente personalități ale cinematografiei mondiale au fost celebrate la TIFF de-a lungul anilor – nume precum Alain Delon, Sophia Loren, Nicolas Cage, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Fanny Ardant, Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Wim Wenders, Jacqueline Bisset, Geraldine Chaplin.

TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania, a primit titulatura de membru CENTEAST – Alianța Festiva- lurilor de Film din Europa Centrală și de Est și este sprijinit de Programul MEDIA – Europa Creativă. În 2011, TIFF a fost acreditat de către Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film (FIAPF), fiind poziționat printre cele mai importante 40 de festivaluri ale lumii.

PERIOADA:

17.06. - 26.06.2022 - CLUJ NAPOCA

BILETE & ABONAMENTE:

MAI MULTE DETALII:

X