Selecția Producers on the Move la Cannes 2016

2016-Aprilie-21
PRINTEAZAPRINTEAZA

Producătoarea peliculei Ilegitim, Anamaria Antoci, este unul dintre cei 20 de producători selectați în programul „Producers on the Move”, ce se va desfășura în perioada 14-17 mai la Festivalul de la Cannes (11-22 mai 2016).

Programul, organizat de European Film Promotion și finanțat prin Programul MEDIA - Europa Creativă, a ajuns la cea de-a 17-a ediție și are drept scop perfecționarea profesională a producătorilor. Participanții își prezintă proiectele aflate în derulare unor experți și potențiali parteneri și finanțatori și sunt promovați în cadrul Festivalului de la Cannes.

Anamaria Antoci este prezentă în acest program alături de producători din ţări precum Franța, Norvegia, Bosnia și Herțegovina, Italia, Finlanda, Elveția.

În programul Producers on the Move au fost selectați și producătorii Anca Puiu (2013), Monica Lăzurean-Gorgan (2012), Ada Solomon (2011), Dan Burlac (2010). 

Anamaria Antoci a debutat în producția de film în 2012, când s-a alăturat companiei 4 Proof Film. În 2014, a produs primul ei lungmetraj, Ilegitim(regia Adrian Sitaru). Recent, l-a finalizat pe cel de-al doilea, Fixeur,și în această perioadă a intrat în producție cu primul ei proiect documentar, Planeta Petrila,în regia lui Andrei Dăscălescu.