Se caută proiecte pentru Euro Connection 2018

2017-Septembrie-21
PRINTEAZAPRINTEAZA

UPDATE: Termenul limită pentru înscrierea proiectelor: 27 octombrie 2017

În fiecare an, Festivalul de Film Clermont Ferrand (Franța) găzduiește cea mai mare piață de scurtmetraje din lume și organizează Euro Connection, un forum de coproducție a scurtmetrajelor, ce culminează cu pitching-ul proiectelor selectate din fiecare țară asociată evenimentului.

Euro Connection țintește să dezvolte parteneriate între producători, investitori, sponsori și televiziuni europene.

Țările asociate pentru ediția din 2018  sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Olanda, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxembourg, Malta, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Cehia, Romania și Suedia.

În fiecare dintre aceste țări, reprezentantul național va alege o comisie care va desemna un finalist. Un  juriu European – alcătuit din cel puțin 3 profesioniști de diferite naționalități din industrie – va alege 15 proiecte printre care să se afle finaliști din țarile participante. Proiectele selectate vor fi făcute publice până pe data de 28 noiembrie. 

Ediția din 2018 se va desfășura între 6 și 7 Februarie, iar termenul limită până la care vă puteți înscrie este 20 Octombrie 2017.

Proiectele trebuie să întrunească următoarele cerințe:
- să se încadreze în formatul unui scurtmetraj de animație, ficțiune sau documentar;

- să dureze maxim 40 de minute;

- să aibă sprijin sau să fie realizat în parteneriat (să aibă o parte din finanțare asigurată);

- să fie coprodus alături de un partener European;

- să intre în producție/filmare odată cu începutul lunii mai 2018.

Producătorii sunt invitați să trimită proiectele de scurtmetraj până pe 20 octombrie reprezentanților țării din care fac parte. Reprezentantul Euro Connection în România este Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR). Aplicațiile se pot trimite la următoarea adresă de e-mail: alexandra.boghiu@tiff.ro(Alexandra Boghiu).

Regulamentul complet și formularul de aplicație sunt disponibile aici: PDF, DOC.

European Short Film Co-production Forum este prezentat de Clermont-Ferrand Short Film Market, în asociere cu Creative Europe MEDIA Desk Franța și CNC Franța. Euro Connection este finanțat prin sub-programul MEDIA Creative Europe și PROCIREP.