Noaptea Albă a Filmului Românesc revine în Cluj pe 21 septembrie

2018-Septembrie-20
PRINTEAZAPRINTEAZA

 Unul dintre cele mai populare evenimente dedicate cinemaului românesc, ajuns la cea de-a 9-a ediție, se va organiza în acest an și la Cluj, în paralel cu București. Pe 21 septembrie, Noaptea Albă a Filmului Românesc invită cinefilii clujeni să vadă două dintre cele mai bune filme românești ale anului la Cinema Victoria. 

Programul îi va ține pe spectatori în fața ecranului până târziu în noapte și promite un mix cinematografic savuros: propunerea României pentru nominalizările la categoria „Cel mai bun film străin” la Premiile Oscar 2019 și o comedie dulce-amară despre situațiile dificile în care ne aruncă uneori dragostea.

Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari,cel mai nou film al regizorului Radu Jude, laureat cu Marele Premiu la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, va avea o avanpremieră clujeană, înainte de lansarea în cinema din 28 septembrie, la Cinema Victoria, de la ora 20:00.  Filmul are în centrul acțiunii realizarea unei reconstituiri istorice a luptei de la Odessa din cel de-al Doilea Război Mondial pentru un spectacol de stradă și a fost îndelung elogiat de presa internaţională de specialitate, fiind considerat „un atac caustic şi foarte actual” (Variety). La finalul proiecției publicul se va putea întâlni cu actorul Alexandru Dabija, invitat special al Nopții Albe de la Cluj.

Programul continuă la ora 23:00 cu „un tribut dedicat poveștilor de iubire neurotice ale lui Woody Allen, un film interesant și atractiv pentru audiența locală, întrucât reușește să aducă în prim-plan într-un mod natural probleme familiare” (Cineuropa). Cel mai nou film al lui Paul Negoescu, regizorul popularei comedii Două Lozuri, se va lansa în cinema chiar pe 21 septembrie la Noaptea Albă a Filmului Românesc. Povestea unui pierde-vară îi are în rolurile principale pe Alexandru Papadopol, Nicoleta Lefter și Crina Semciuc, iar imaginea este semnată de Ana Drăghici.

În paralel, la București, vor fi proiectate 25 de filme în 9 locații diferite. Anul trecut mii de spectatoriau vizionat peliculele din programul Noaptea Albă a Filmului Românesc, evenimentul fiind deja un reper în promovarea cinematografiei autohtone. 

Prețul biletelor pentru proiecțiile din cadrul evenimentului este de 13 RON. Acestea vor fi puse în vânzare la Cinema Victoria începând cu marți 18 septembrie.

***

Pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/NoapteaAlba

Detalii: www.romfilmpromotion.ro

***

Noaptea Albă a Filmului Românesceste un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.