European Film Promotion și-a desemnat noul Managing Director

2015-Decembrie-06
PRINTEAZAPRINTEAZA

Bordul director al European Film Promotion (EFP) a desemnat-o pe Sonja Heinen în funcția de Managing Director al rețelei pan-europene, în cadrul unei întâlniri care a avut loc în Hamburg, săptămâna trecută.

Potrivit unui comunicat de presă al EFP, Sonja Heinen, actualmente director de programe al World Cinema Fund, cu sediul în Berlin, și manager al Berlinale Co-Production Market în ultimii 12 ani, o va succeda pe Renate Rose la conducerea EFP începând din martie 2017, la cea de-a 20-a aniversare a rețelei.

În mandatul lui Renate Rose, EFP, o asociație care reprezintă 36 de țări europene membre, a devenit o rețea activă la nivel global, dedicată promovării filmului european.

După o carieră lungă și plină de succes în industria filmului și 20 de ani pe poziția de Managing Director al EFP, Renate Rose și-a exprimat dorința de a se retrage și a se dedica vieții personale.

„Încă de la început, Renate Rose a fost sufletul rețelei noastre”, declară președintele EFP, Martin Schweighofer. „De-a lungul acestor ani, a fost un excepțional șef de navă. Ne întristează plecarea ei. Dar suntem încântați că Sonja Heinen ni se alătură, ea va aduce cu siguranță idei noi și energie în misiunea noastră, aceea de a duce filmul european peste tot în lume”.

EFP este prezent la cele mai importante festivaluri și piețe de film, cu scopul de a demonstra bogăția și talentul cinema-ului european și de a-l aduce în fața spectatorilor din întreaga lume. Prin intermediul unor inițiative transnaționale, EFP sprijină carierele internaționale ale unor cineaști și promovarea filmelor, organizează prezentări de film și oferă o platformă de networking nu doar pentru membri, ci și pentru comunitatea europeană de film.

EFP este sprijinit financiar de programul MEDIA – Europa Creativă și de organizațiile sale membre. Sediul din Hamburg este sprijinit de Ministerul Culturii și Media a statului german, Ministerul Culturii al orașului Hamburg și de Film Fund Hamburg Schleswig-Holstein.

Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc reprezintă EFP în România.  

Sursa: www.efp-online.com