EducaTIFF

PRINTEAZAPRINTEAZA

Prezentare

Primul program de educație cinematografică pentru elevi inițiat în România a debutat în 2009, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, cu scopul de a aprinde pasiunea publicului tânăr și foarte tânăr pentru arta cinematografică și de a influența primii pașii către o agendă solidă și coerentă de programe școlare de educație media.

Ca o recunoaștere a meritelor, în vara lui 2011, programul EducaTIFF a fost selectat în cadrul seminarului Europa Cinemas' Young Audience din Bologna -  o premieră pentru România -, un succes la care s-a adăugat Premiul pentru Cel mai bun proiect educațional la Gala Premiilor în Educație.

EducaTIFF a ajuns în 2016 la cea de-a 8-a ediție, devenind o adevărată platformă educațională cu activități pentru elevi și profesori, derulate în mai multe etape, în mai multe orașe, în cadrul mai multor evenimente - EducaTIFF la TIFF Cluj-Napoca, TIFF Sibiu, TIFF Mureș, precum și Săptămâna Filmului pentru Elevi în Cluj-Napoca și atrăgând anual peste 6.000 de elevi și profesori. La ediția de anul acesta din cadrul TIFF, programul s-a bucurat de un număr record de participanți – circa 3500.

Din 2014, Clujul a intrat în echipa selectă a orașelor europene care şi-au dat votul pentru cel mai bun film dintre cele nominalizate pentru trofeul EFA Young Audience Award. Evenimentul ii are în prim-plan pe tinerii cinefili clujeni, care au completat juriul competiției și au deliberat împreună cu ceilalți membri din orașele invitate de către Academia Europenă de Film (EFA) să ia parte la acest concept.