Caravana TIFF

PRINTEAZAPRINTEAZA

Prezentare

detalii: 

Unul dintre cele mai ample proiecte ale Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc, Caravana TIFF traversează orașele din România de șapte ani. Pe un ecran gonflabil uriaș, în aer liber, spectatorii urmăresc filme recente premiate în festivaluri și succese de casă românești, europene și nu numai.

Proiectul a fost inițiat în 2009, pentru a suplini lipsa cinematografelor în majoritatea orașelor din țară. După succesul primei ediții, organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) au decis să continue campania de promovare la nivel internațional. Alături de festivalurile de la Sofia, Sarajevo și Istanbul, TIFF a lansat în 2010 Operation Kino, menit să atragă atenția asupra problemei distribuției de filme la nivel european, în special în țările fără o industrie cinematografică solidă. Proiectul a fost implementat până în anul 2014 în toate cele patru teritorii, fiind co-finanțat de Uniunea Europeană, prin programul MEDIA.

Începând din anul 2015, Caravana TIFF este membră a Europa Cinemas, prima rețea de cinematografe ce promovează filmul european. Scopul său este de a acorda un sprijin financiar și operațional cinematografelor ce se angajează să difuzeze un număr semnificativ de filme europene non-naționale și să propună activități de educație cinematografică pentru copii și tineri.

În 2016, în perioada iulie-septembrie, filmele din programul Caravanei TIFF au fost vizionate de peste 30.000 de spectatori din 17 orașe.