Brâncuşi... din eternitate

Gen:
PRINTEAZAPRINTEAZA
Data: 
2014

Trei perioade de timp, trei poveşti, trei planuri şi trei personaje construiesc intriga filmului “Brancuşi din Eternitate”, poveste care încearcă să zugravească personalitatea sculptorului Constantin Brancuşi. Fiecare personaj vorbeşte, în felul său, despre talentul şi operele unuia dintre cei mai mari artişti.

Povestea principală este cea despre Brancuşi în perioada lui de maturitate, atât fizică cât şi creativă. Este perioada care urmează sosirii lui la Paris, perioada prieteniei cu Modigliani dar şi a relaţiei cu Martha, unul dintre modelele lui, poate chiar modelul lui preferat. În ciuda nenumăratelor lui trădări, Martha îi rămâne credincioasă până la moartea ei.

A doua poveste este a lui Marin Etu, un student la Arte plastice, în Bucureşti, în perioada instaurării regimului comunist. Din cauza unor critici aduse unora dintre membrii Academiei Romane care au refuzat moştenirea pe care Brancuşi ar fi vrut s-o lase statului roman, este condamnat la 13 ani de detenţie. După ce este eliberat, Securitatea îl obligă să falsifice multe din lucrările lui Brâncuşi.

A treia poveste îl are în centrul ei pe Milarepa, un mare învăţat ce a trait în sec. al XII-lea în Tibet. Milarepa e evocat de multe ori de Brâncuşi, mare admirator al învăţăturilor sale. dar şi de Marin Etu. În timpul detenţiei datorită unui coleg de celulă, Marin Etu ajunge să afle multe despre viaţa lui Milarepa. Milarepa este liantul dintre sculptorul Brâncuşi şi falsificatorul Marin Etu, liantul dintre destinele lor.

“Brâncuşi din Eternitate” este un film despre căutarea adevărului şi a perfecţiunii în artă, dar şi despre dezamăgirile provocate de nerealizări. Este, însă, şi un film despre cel care le influenţează vieţile până în clipa trecerii în singurătate…Milarepa.

Regizor: 
Adrian Popovici
Cast: 
Ioan Andrei Ionescu, Iulia Verdeș, Claudiu Bleonț, Alexandru Potocean
Durata: 
100
Tara: 
Romania

Filme asemanatoare Vezi toate filmele

Paul Negoescu
Cristi Puiu
Radu Jude
Cristian Mungiu