Au început înscrierile proiectelor pentru Euro Connection 2019

2018-Septembrie-05
PRINTEAZAPRINTEAZA

În fiecare an, Festivalul de Film Clermont Ferrand (Franța) găzduiește cea mai mare piață de scurtmetraje din lume și organizează Euro Connection, un forum de coproducție a scurtmetrajelor, ce culminează cu pitching-ul proiectelor selectate din fiecare țară asociată evenimentului.

Euro Connection țintește să dezvolte parteneriate între producători, investitori, sponsori și televiziuni europene.

Țările asociate ediției din 2019  sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Olanda, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Luxembourg, Malta, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Spania, Slovenia, Slovacia, Rom\nia, Norvegia și Suedia.

În fiecare dintre aceste țări, reprezentantul național va alege o comisie care va desemna un finalist.

Un  juriu European – alcătuit din cel puțin 3 profesioniști din industrie, de diferite naționalități – va alege până la 13 proiecte care vor participa la Euro Connection. Selecția oficială va fi făcută publică până la finalul lunii noiembrie.

Până acum, rezultatele programului numără 80 de filme finalizate, din care 39 de co-producții europene.

Ediția din 2019 se va desfășura între 5 - 6 februarie, iar termenul limită până la care vă puteți înscrie este 20 Octombrie 2018.

Criteriile de eligibilitate pentru un proiect sunt:

-> Formatul este de scurtmetraj (animație / ficțiune / documentar)

-> Durata maximă: 40 minute

-> Are o parte din finanțare asigurată de o sursă externă

-> Poate/se dorește să fie realizat și în regim de co-producție

-> Are prevăzută începerea producției/filmării nu mai devreme de mai 2019

Producătorii sunt invitați să trimită proiectele de scurtmetraj până pe maxim 20 octombrie 2018 reprezentanților țării din care fac parte. Reprezentantul Euro Connection în România este Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR). Aplicațiile se pot trimite la următoarea adresă de e-mail: alexandra.boghiu@tiff.ro (Alexandra Boghiu).

Regulamentul complet și formularul de aplicație sunt disponibile aici: PDF, DOC.

***

Euro Connection este organizat de Clermont-Ferrand Short Film Market, în parteneriat cu CNC Franța, cu sprijinul Creative Europe MEDIA și PROCIREP.